Передає офіційний сайт львівських Карпат

Тепер він передасть свій досвід львівському клубу. Про методи та специфіку своєї робити іспанець розповів офіційному сайту. 

«Переїзд в Україну сприймаю як новий виклик в своїй кар’єрі, - цитує Альберто Еспаріса офіційний сайт Карпат, - Спостерігаючи за українськими футболістами, я побачив серйозну проблему – молоді і талановиті вихованці українських клубів переїжджають до сильнішого європейського чемпіонату, але закріпитися чи тріумфувати вдається далеко не всім. Отже, моє основне завдання в Україні – з'ясувати причини такої ситуації, а також запропонувати шляхи її виправлення.  

В Іспанії я працював на різних посадах, у тому числі і з восьмирічними дітьми, і з молодими гравцями, і з топ-футболістами Прімери. Радію, що мав можливість бути частиною великої «Валенсії» на початку 2000-их років. Основна частина моєї роботи полягала в аналізі та опрацюванні отриманої інформації. Від цього залежало, наприклад, чи варто дати команді вихідний чи, навпаки, навантажити додатковою роботою. З часом я створив спеціальну комп’ютерну програму, на основі якої можна отримати дуже цікаву та корисну інформацію. 

Не можна сперечатися з тим, що рушійна сила сучасного футболу знаходиться в Іспанії. Треба перебирати те, що добре працює, те, що вже себе зарекомендувало. Зараз в Іспанії справді є чого повчитися. Зокрема в організації футбольної роботи та різноманітних департаментів. 

Я – нова людина для «Карпат». Можливо, свіжий погляд дозволить побачити те, на що раніше не звертали увагу. Шукатиму причину, а також, паралельно, допоможу Даріо Друді та Сергію Зайцеву у трансферній роботі. Зараз я дуже уважно слідкував за «Карпатами» і розумію, що команді необхідне підсилення для серйозного стрибка вперед. Тож загалом можна сказати, що моє завдання – підсилення спортивної частини клубу: від школи до першої команди.  

Звісно, я розумію, що проблема, корінь якої я шукатиму, може критися на ментальному, психологічному чи навіть генетичному рівні. Такими є реалії, але футбол насправді ж однаковий всюди, в кожній крані. Просто в Іспанії, Китаї чи Україні за футболом стоїть певний культурний аспект. І щоб отримати бажаний результат інколи достатньо просто переконати гравця відсунути в сторону оцей аспект повністю чи частково».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ