Голова Гельсінської комісії США сенатор Роджер Вікер висловив співчуття родичам Джозефа Стоуна загиблого американського медика, який входив у склад Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, і закликав російську владу покінчити з насильством, яке призвело до цієї трагедії, повідомляє Голос Америки.  

Як відомо, Стоун загинув протягом минулих вихідних, коли автомобіль, в якому він перебував, наїхав на вибуховий пристрій, імовірно, міну, на підконтрольній сепаратистам території на сході України.
«Якби Росія дотримувалася Мінських угод і припинила підтримувати, спрямовувати, фінансувати і забезпечувати сепаратистів в цьому регіоні, то необхідності в продовженні роботи моніторингової місії не було б», – заявив Вікер, виступаючи в Сенаті.

«Трагічна загибель американця Джозефа Стоуна наголошує на необхідності забезпечення безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ через лінії фронту і в прикордонні регіони, контрольовані сепаратистами», – продовжив він.

«Ті, хто несе відповідальність за це, повинні бути притягнуті до відповідальності, – вказав Вікер, – Я знову закликаю керівництво Росії припинити цей цикл насильства і дотримуватися зобов'язань в рамках ОБСЄ».

ІА "Вголос": НОВИНИ