Про це в екслюзивному інтервю Голосу Америки заявив сенатор-демократ Бен Кардин.

Законодавець також зазначив, що Конгрес виділяє значні ресурси, аби запобігти повторенню цього сценарію на наступних виборах у Сполучених Штатах.

«Щодня надходить нова інформація. Очевидно, що Росія намагалася втрутитися у наші вибори. Вони вдавалися до кібератак, надавали перевагу одному з кандидатів, президентові Трампу. З’являється все більше свідчень тому, що вони використовували людей в нашій країні, які могли про це і не знати. Вони активно купували рекламу в Інтернеті. Все це зараз піднімається на поверхню. Ми не знаємо про хід розслідування, яке очолює спецпрокурор Мюлерр. Воно рухатиметься своїм темпом. Але тут у Конгресі ми далекі від завершення нашого розслідування», – сказав сенатор.

За словами Кардина, принципова мета Конгресу – захистити національну безпеку країни, переконатися, що росіяни не можуть втручатися в американські демократичні інститути.

«Ми виділили гроші, працюючи спільно з нашими європейськими союзниками, для захисту від подібних атак. Ми також надаємо ресурси, аби протистояти пропаганді, за допомогою якою намагаються вплинути на громадську думку. Ми визнаємо, що Росія – надзвичайно активна. Вони не зупиняються, і ми маємо захистити наші національні інтереси», – підкреслив сенатор-демократ Бенджамін Кардин в інтерв’ю «Голосу Америки».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ