Голови двох комітетів у Конгресі США Чак Ґраслі та Рон Джонсон вимагають від міністра юстиції та генпрокурора Вільяма Барра розслідувати зв'язки між українською владою і штабом Хіларі Клінтон під час президентських виборів 2016 року.

Про це повідомляє Politico.

Видання повідомляє, що Мін'юст ще не повідомив Конгресу та американській громадськості про те, чи почав він розслідування зв'язків і координації між українським урядом та особами, пов'язаними з передвиборчим штабом Хіларі Клінтон або Національним комітетом Демократичної партії.

Також у листі сказано, що «не слід ігнорувати спроби України за підтримки американської політичної партії втрутитися у вибори 2016 року».

Республіканець Ґраслі очолює юридичний комітет, республіканець Джонсон управляє комітетом із питань національної безпеки й урядових справ у Сенаті Конгресу США.

На їхню думку, факт допомоги з боку іноземної держави в 2016 році був розглянутий недостатньо детально. Сенатори попросили Барра дати відповідь, чи триває відповідне розслідування, і пояснити причину, якщо це не так.

Нагадаємо, що Клінтон підтримала імпічмент Трампа.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ