Пацієнти з переломами хребта проходять кіфопластику — в цьому випадку травма заповнюється хірургічним цементом. Вона може стабілізувати кістку, але ракові пацієнти і після процедури залишаються з пухлинами хребта, які дуже важко вилікувати за допомогою звичайної хіміотерапії.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на UIC Today.

Дослідники додали магнітні частинки в хірургічний цемент, який використовується для переломів хребта, і змогли направити їх до пошкоджень поблизу переломів. Найчастіше це досягалося шляхом зв'язування невеликої кількості препарату з наночасткою, яка також призначена для зв'язку з певним типом клітин.

«Шляхом зміни цементу для кіфопластики ми можемо стабілізувати хребет і забезпечити цільову систему доставки ліків. Це дуже перспективна технологія, оскільки вона може стати кращим хірургічним варіантом для пацієнтів з первинними пухлинами хребта або пухлинами, які метастазують в хребет», — зазначив Стівен Деньє, один з ініціаторів дослідження.

На попередніх тестах вчені змогли детально вивчити, яким чином нові елементи можуть цілеспрямовано доставляти ліки до місця травми. У майбутніх дослідженнях для перевірки ефективності цього методу при лікуванні пухлин хребта магнітні наночастки будуть пов'язувати з невеликою кількістю хіміотерапевтичних препаратів.

ІА "Вголос": НОВИНИ