Колишні українські політв’язні, яких днями звільнили з російського полону, Олег Сенцов і Олександр Кольченко зізнались, що під час перебування у в'язниці дивились російські пропагандистські телеканали. Однак сприймали їх критично.

Оцінку російської пропаганди вони дали на своїй першій після звільнення спільній пресконференції у Києві 10 вересня.

Кольченко зауважив, що не боявся піддатися кремлівській пропаганді.

«Коли дивився телебачення, було і смішно, і сумно, тому що є люди, які дивляться телевізор із серйозними обличчями, сприймають це дуже близько до серця», - сказав він.

Зі свого боку, Сенцов зазначив, дивився у вихідні програму Кисельова заради розваги.

«Зрозумійте, розваг у в'язниці мало: цирку немає, театру немає. А тут все й одразу. Все дуже весело. Зрозуміло, що вірити не можна жодному його слову. Ким же треба бути, щоб в це вірити?! А так дивитися на нього, звичайно, весело. Збочене трішки задоволення», - розповів, посміхаючись, Сенцов.

Вони також додали, що російську пропаганду сприймали критично, а уявлення про останні події отримували з листів, що їм надсилали з України.

Як писав «Вголос», на пресконференції у Києві колишні в’язні Кремля Олег Сенцов і Олександр Кольченко розповіли про те, в яких умовах їх утримували.

Додамо, звільнений із російського полону режисер Олег Сенцов відвідає Львів у межах Форуму видавців із метою презентації своєї книги.

ІА "Вголос": НОВИНИ