Про це в інтерв'ю виданню «Медуза» повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Цю фотографію, наскільки я зрозумів, того ж дня (9 серпня - УП) зробив на прохання Тетяни Москалькової омбудсмен Ямало-Ненецького автономного округу Анатолій Сак. Він сфотографував Олега в тому стані, в якому він знаходиться. Але знімок передає не все: насправді він виглядає ще гірше», - зазначив він.

Юрист розповів, що якби Олега попросили роздягнутися, то картина була б набагато сумніше.

«Видно, що форма на ньому висить. Ця роба або повнить людину, або висить на ній, як на вішалці. На фото видно, що він досить сильно схуднув. Він не показує свою грудну клітину і запалий живіт - це, звичайно, справило б більше враження. А так - його попросили встати, він встав. І його сфотографували», - каже Дінзе.

За словами адвоката, сам він в останній раз бачився з Сенцовим 7 серпня. Той сказав йому, що останні два тижні в Лабитнангі стояла спека, йому було погано з серцем на тлі поганої роботи нирок і печінки.

Дінзе повідомив, що в липні у Олега розпочалася третя криза голодування.

«Перша криза - людина звикає до голодування. Друга криза - у неї починаються зміни. Третя криза – вона живе з цими змінами. Четвертий - це вже відмова органів йде», - перерахував адвокат.

За його словами, зараз Сенцов погано почувається, в основному лежить, рідко ходить. Медики встановили, що в нього практично не відтворюються кров'яні тільця, знижений гемоглобін, розвинулася анемія, німіють руки і ноги.

Учора Сестра Сенцова заявила, що його стан критичний - по нього слід терміново відправляти медичний літак.

9 серпня російський омбудсмен Тетяна Москалькова надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив своє занепокоєння погіршенням здоров'я українського режисера Олега Сенцова і закликав владу негайно його звільнити. 

Окрім того, ЄС також закликав Росію надати належне лікування Олегу Сенцову.

Як писав «Вголос», 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина. Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

ІА "Вголос": НОВИНИ