Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає «Інтерфакс-Україна».

«Олег проти помилування. Він не буде нічого писати президенту», - сказав Дінзе.

За словами адвоката, Сенцов переважно лежить, «оскільки йому важко рухатися».

«Все без змін. Він каже, що переважно лежить, оскільки у нього почалися проблеми з нирками і серцем. У нього була криза на 26-й день голодування. Потім його вивозили до лікарні, де стабілізували стан. Зараз йому вкачують по 3 -4 літри різних поживних рідин через катетер, бо у нього усі вени вже поколоті попередніми процедурами», - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв'язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

Разом з тим, Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що Олег Сенцов припинив голодуванняТакож Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в РФ із політв’язнем Миколою КарпюкомПопри те у Росії заявляють, що недопуск Денисової до Сенцова та Карпюка не порушує домовленостей.

Не допустили українського омбудсмена ще до одного бранця Кремля, українського журналіста Романа Сущенка. 

У Державному департаменті США закликають Росію негайно звільнити українських заручників Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Володимира Балуха та Олександра Шумкова.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ