Про це повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка 14 серпня відвідала заручника Кремля у колонії, передає «Радіо Свобода».

«Мені здається, що Олег прекрасно розуміє ситуацію і в курсі всіх наслідків, до яких може призвести його безстрокове голодування. Він оцінює свій стан як передкритичний. Я спочатку не зрозуміла, перепитала, він говорить: «Наступна стадія мого стану може стати критичною, і тоді мене повинні будуть повезти до лікарні, в реанімацію». Олег розуміє, що його можуть не довезти, і в реанімації його можуть не врятувати», – розповіла вона.

При цьому, за словами Свєтової, Сенцов «налаштований дуже рішуче і не допускає думки про те, щоб припинити голодування, поки не будуть виконані його вимоги».

Вона також зазначила, що Сенцов знає про всі акції на його підтримку та «дуже сподівається, що українська влада і західні лідери зможуть вплинути на російську владу».

«Але, звичайно, він усвідомлює, що можуть просто не встигнути виконати його вимоги, і він може померти. Він це розуміє», – додала Свєтова.

Сьогодні, 21 серпня, виповнюється 100 днів з тих пір, як засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування, відтак Україна вкотре закликала РФ звільнити полів'язня. Також комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович звернулася з листами до голів МЗС України Павла Клімкіна і РФ Сергія Лаврова щодо ув’язнених.

Як писав «Вголос», 14 липня правозахисниці з Росії Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується незаконно засуджений Кремлем українець Олег Сенцов. Згодом вона розповіла про зустріч із бранцем Кремля.

Нагадаємо, 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина і сьогодні дали відповідь на її прохання.

Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 9 серпня надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття. Однак, за словами адвоката заручника Кремля, насправді Сенцов виглядає ще гірше, аніж на фото, опублікованих омбудсменом Людмилою Денисовою.

ЄС закликав Росію надати належне лікування Олегу Сенцову.

Сестра українського режисера попросила не поширювати будь-яку інформацію про можливе звільнення брата після того, як у мережу потрапив фейк із його звільненням.

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

4 липня українського незаконно увязненого, режисера Олега Сенцова, у російській колонії міста Лабитнангі відвідав місцевий священик Богдан Василюк. Однак бранець Кремля відмовився йому сповідатися.

Водночас, МЗС України вкотре вимагає від Росії звільнити Сенцова і Балуха.

ІА "Вголос": НОВИНИ