Українському режисеру Олегу Сенцову, а також затриманим Росією військовим морякам не будуть ініціювати надання звання Героя України. Це звання дискредитоване. Про це заявив директор Інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович, повідомляє «УНН».

«Ні, не будемо», — зазначив В'ятрович, відповідаючи на запитання, чи буде Інститут нацпам'яті ініціювати надання звання Героя України українському режисеру Олегу Сенцову та військовополоненим українським морякам.

Директор Інституту національної пам’яті переконаний, що звання Героя України — не та нагорода, яка має стати «символом якоїсь вищої національної поваги до тих людей, котрі живуть заради України».

"Воно (звання Героя України. — Ред.) значною мірою скомпрометоване великою кількістю випадкових нагороджень тих людей, котрі відверто налаштовані проти української держави. Варто було б говорити про якусь іншу державну нагороду, яка могла б претендувати на статус найвищої державної нагороди. Тим більше, звання Героя України є калькою з радянського звання Героя Радянського Союзу", — додав директор Інституту національної пам'яті.

Раніше повідомлялося, що Росія захопила три українські військові катери.

На захоплених суднах перебували 23 моряки.

ІА "Вголос": НОВИНИ