Про це на прес-конференції сказав начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-лейтенант міліції Олександр Рудяк.

«Це одна з ГО, яка заявила про проведення мирної акції-протесту. Внесено до єдиного реєстру кримінальне провадження і за результатами розслідування ви будете проінформовані додатково. На скільки мені відомо, там були представники іноземних держав: Іспанії, Німеччини, Росії та наші львів’яни рідні», – розповів Рудяк.

За його словами, там була ГО «Опір.інфо» та ще одна організація, назву якої головний міліціонер Львівщини не назвав, оскільки порушено кримінальне провадження.

«Якби не було порушено кримінальне провадження, то я б назвав організацію. Я не коментую кримінальне провадження до моменту направлення його до суду і рішення суду, або ж закриття», –  наголосив Рудяк.

Як писав Вголос, офіційно ГО заявила, що марш приурочений пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років. Частина плакатів, гасел були про це.

Вони зокрема вигукували: «Україна понад усе!». «Слава переможцям! Смерть ворогам!». Героям Слава! Смерть ворогам», «Комуняку на гіляку», «Нація! Батьківщина! Україна!», «Пам’ятаємо! Помстимось!», «Ідея нації проти деградації!», «Один за всіх і всі за одного!», «Разом і до кінця!».

Однак серед них були і такі: «Зіг Хайль!» і «Одна раса!».

ІА "Вголос": НОВИНИ