Про це давно очікуване рішення Бубка оголосив у середу, 28 січня, через свою сторінку у «Твітері», а також через офіційний сайт. Оголошенню передувало засідання виконкому Федерації легкої атлетики України в Запоріжжі, члени якого проголосували за намір висунути Бубку в президенти.

За словами Бубки, він вирішив брати участь у виборах, «щоб віддати борг легкій атлетиці – спорту, який так багато дав мені в житті».

«Я багато років мав честь служити легкій атлетиці разом з Ламіном Діаком (чинним президентом IAAF), колегами і друзями. Тепер, коли президент вирішив не продовжувати каденцію, я готовий розвинути успіхи асоціації, досягнуті під його керівництвом, і зберегти статус легкої атлетики як олімпійського спорту номер один», – цитує Бубку xsport.ua.

Нагадаємо, Сергія Бубку 2007 року було обрано першим віце-президентом IAAF, а 2011-го – віце-президентом.

Єдиним його суперником на виборах президента IAAF є британець, лорд Себастьян Кое – дворазовий олімпійський чемпіон й екс-рекордсмен світу в бігу на 1500 метрів. 2012 року Кое був головою оргкомітету Олімпійських ігор у Лондоні, а тепер очолює Британську олімпійську асоціацію, аналог нашого НОК.

ІА "Вголос": НОВИНИ