Про це заявив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка,коментуючи сюжет програми «Схема», який вийшов в ефір 6 жовтня на Першому національному телеканалі, повідомляє ТСН.

За його словами, журналісти придумують псевдо-сенсації замість того, щоб показати, як корумпована правоохоронна система щоденно тисне на вітчизняний бізнес та намагається зламати опозиційного політика.

«Радикальна партія Олега Ляшка відкрито виступала проти використання офшорів політиками, державними службовцями та іншими представниками органів влади», - заявив Рибалка і підкреслив, що він, як народний депутат ніколи не використовував офшорні компанії, як помилково стверджується у сюжеті.

Він наголосив, що не володіє і не має стосунку до управління жодною компанією, а всі доходи декларує згідно із чинним законодавством.

«Усі власні доходи я чітко декларую. Якщо я щоденно перебуваю під збільшувальним склом усіх правоохоронних органів, бо їм поставили завдання шукати компромат на опозиційних політиків, я переконаний, вони би знайшли якісь порушення, якщо би вони були. А їх немає», - підкреслив народний депутат.

До того ж, за словами Рибалки, інформація щодо торгових марок «Семки» та «Semki в ефірі програми вийшла в перекрученому вигляді, що не відповідає дійсності.

«Компанія «Снєк Експорт», що належить моєму батьку є національним виробником та експортером, який не лише є лідером ринку у своєму сегменті в Україні, а й постачає власну продукцію у 25 країн світу. І ця компанія беззаперечно платить усі податки тут, в Україні. Я й досі вважаю, що торгові марки – найцінніше, що є у виробника, а в Україні захистити власність абсолютно неможливо. За останні роки компанії, до яких має безпосередній стосунок моя сім'я, тричі піддавалися рейдерським атакам, в тому числі шляхом незаконної перереєстрації усіх торгових марок, та періодично перебувають під шаленим тиском корумпованих правоохоронних органів.» - наголосив народний депутат.

Він вважає, що зараз дешевше орендувати торгові марки у іноземних компаній, діяльність яких в Україні захищається законом, ніж в один прекрасний день прокинутись зранку, а усі підприємства та торгові марки вже перереєстровані на якихось олігархів чи їхніх підставних осіб. Так сталося, наприклад, із фермерським господарством «Дар» на Дніпропетровщині, або як неодноразово відбувалось із «Житомирськими ласощами», коли рейдери шляхом незаконного втручання до реєстрів нотаріусів за одну ніч переводили всю власність на інших осіб.

Сергій Рибалка підкреслив, що буде вимагати від журналістів спростування поширеної відносно нього та його родини неправдивої інформації, яка формує хибну суспільну думку щодо нього як людини, громадянина та політика.

ІА "Вголос": НОВИНИ