Отруєний у Солсбері екс-працівник ГРУ РФ Сергій Скрипаль погоджується з діями РФ щодо України.

Про це він сказав у розмові з редактором ВВС Марком Урбаном. Журналіст писав книгу про шпигунів після «холодної війни», скоро вона з'явиться у світі, передає The Guardian.

Журналіст зазначає, що шпигун Скрипаль багато часу щодня присвячував перегляду пропутінського «Першого каналу».

Тепер Скрипаль, за словами журналіста, «погоджується з кремлівською лінією з багатьох питань», зокрема у політиці щодо України.

Редактор ВВС називає Скрипаля «російським націоналістом».

Так, за словами журналіста, Скрипаль вважає правильною анексію Криму, називаючи українців «вівцями, яким потрібен добрий пастух».

Також Скрипаль не вірить, що путінські війська вбивають українців на Донбасі, заявляючи, що якби так справді було, РФ уже давно дійшла би до Києва.

До всього, редактор ВВС заявив, що Скрипаль спершу не повірив у причетність РФ до його отруєння.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок» виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Ситуація навколо отруєння Сергія і Юлію Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і Росією. У зв’язку з цим прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Зараз низка країн, включаючи Україну, вирішили видворити російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки.

Раніше племінниця колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля – Вікторія Скрипаль – заявила, що російські спецслужби абсолютно не причетні до отруєння: «це суто побутове отруєння».

ІА "Вголос": НОВИНИ