Про це інформує прес-служба МОЗ України.

«Переносниками вірусу є комарі роду Aedes, які не мешкають на теренах України, тому небезпеки поширення вірусу у країні немає. Проте заразитися можуть туристи, які відпочиватимуть за кордоном в екзотичних країнах», – зазначає начальник управління соціально-гігієнічного моніторингу та аналізу ризиків Держсанепідслужби України Олена Фенюк.

«За необхідності перебування у згаданих країнах доцільно використовувати заходи захисту від комарів (репеленти, одяг з довгими рукавами, штани), намагатися уникати заболочених місць. У готелях не варто відчиняти вікна, якщо їх не обладнано протимоскітними сітками. У разі нездужання після повернення негайно звертайтеся до лікаря і повідомте про країну свого перебування», – ідеться в повідомленні.

Перелік країн, де було зареєстровано небезпечні інфекційні захворювання, дивіться ТУТ.

Як писав «Вголос», 1 лютого ВООЗ скликає екстрений комітет через вибухове поширення вірусу Зіка для визначення світової реакції на масштаби, яких набуває поширення вірусу, і відсутність вакцини або лікування проти нього.

Вірус уже було виявлено у 22 країнах Північної та Південної Америки. Випадки зараження вірусом були зафіксовані вже й у Європі, спочатку в Данії, а потім у Португалії, Фінляндії та Німеччині. 

Нагадаємо, вірус Зіка провокує народження недорозвинутих дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ