Президент Російської Федерації Володимир Путін може погодитися звільнити незаконно засудженого Олега Сенцова за умови, що відчує виснаження від натиску світу, який вимагає відпустити українського режисера. Про це розповіла сестра бранця Кремля Наталія Каплан в інтерв’ю виданню «Дождь».

За її словами, навряд чи комусь вдасться вплинути на владу РФ і домогтися, аби Сенцов опинився на волі.

«Максимум, можливо, просто вимотати Путіна. Говорили про це з Ахтемом Чийгозом, теж колишнім українським політв'язням. Він вважає, що Путіна можна просто вимотати, і він зрозуміє, що це все безглуздо, і скаже: «Та забирайте вже, просто відчепіться». Можливий такий варіант», – зауважила Каплан.

Також вона розповіла, що не особливо покладається на якісь домовленості з президентом Росії.

«Що стосується торгів, знову ж таки, наскільки я знаю, Путіну пропонували дуже багато і весь час – або мовчання, або відмова. Взагалі щодо Олега він практично завжди просто відмовчується», – додала сестра Сенцова.

Як писав «Вголос», 14 липня правозахисниці з Росії Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується незаконно засуджений Кремлем українець Олег Сенцов. Згодом вона розповіла про зустріч із бранцем Кремля.

Нагадаємо, 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина і сьогодні дали відповідь на її прохання. Однак Сенцов заявив, що не буде виконувати умов Кремля.

Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 9 серпня надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття. Однак, за словами адвоката заручника Кремля, насправді Сенцов виглядає ще гірше, аніж на фото, опублікованих омбудсменом Людмилою Денисовою.

ЄС закликав Росію надати належне лікування Олегу Сенцову.

Сестра українського режисера попросила не поширювати будь-яку інформацію про можливе звільнення брата після того, як у мережу потрапив фейк із його звільненням.

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

4 липня українського незаконно увязненого, режисера Олега Сенцова, у російській колонії міста Лабитнангі відвідав місцевий священик Богдан Василюк. Однак бранець Кремля відмовився йому сповідатися.

Водночас, МЗС України вкотре вимагає від Росії звільнити Сенцова і Балуха.

ІА "Вголос": НОВИНИ