Українські фанати з нетерпінням чекали кубкового матчу «Шахтаря», бо їх цікавила не так гра, як одяг гравців, адже під час останнього матчу в Прем'єр-лізі «гірники» заборонили дітям АТОшників одягти футболки з написом «Мій батько – герой України». Після чого обурені ультрас «Шахтаря» та «Металіста» оголосили гравцям ультиматум із вимогою, щоби вони самі вдягли футболки на підтримку військових, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Харкові діти, які традиційно супроводжують гравців перед матчем, вийшли на поле в футболках з написом «26 років. Пишаймося». Як з’ясувалося, федерація футболу розіслала клубам рекомендації – напередодні Дня збройних сил України підтримати армію саме таким написом на футболці. Громадські діячі вважають, що ФФУ пішла на такий крок, аби догодити футбольному клубу «Шахтар» і прибрати з футболок слово «герой».

«Я вважаю, що тут навіть не в футболках проблема. Футболки можуть бути будь-які. Справа в тому, що вони виражають повну зневагу, не тільки по футболкам, а по іншим ситуаціям. Треба вирішувати взагалі з керівництвом команди та з командою щодо їх позиції» - вважає голова громадської організації Максим Жорін.

Із керівників Федерації футболу України на прохання прокоментувати, чому чиновники раптово змінили одні футболки на інші, відповів лише голова комітету національних збірних команд.

«Є керівництво федерації – вони вирішують, який напис має бути. Я свою думку сказав: мають вийти з написом, котрий має бути», - заявив Мирон Маркевич. Тепер журналісти та вболівальники з інших міст чекають не реакцію гравців, тренерів і керівників команд, а також ультрас.

Як повідомлялося, 25 листопада стало відомо, що футбольний клуб «Шахтар» заборонив дітям учасників АТО вийти на поле у футболках з написом «Мій тато герой». 28 листопада представники фанатських угруповань Kharkiv City Patriots та донецької The Club, а також організації «Національний корпус» зупинили автобус футбольної команди «Шахтар» біля стадіону «Металіст» у Харкові для розмови з футболістами. Ті пообіцяли виправитися та вдягнути футболки на ближчому матчі.

ІА "Вголос": НОВИНИ