«Шахтар» встановив трансферний рекорд у своїй історії, а також в історії українського футболу.

«Гірники» завдяки продажу Фреда у англійський «Манчестер Юнайтед» здійснили найдорожчий продаж за свою 82-річну історію. За цей перехід донеччани отримали 60 мільйонів євро.

Минулий рекорд також належить «Шахтарю» – взимку 2016 року вони продали Алекса Тейшейру до китайського «Тсянзу Сунін» за 50 мільйонів євро. Раніше «гірники» заробляли непогані гроші й на трансферах Фернандіньо («Манчестер Сіті») – 40 мільйонів євро, Вілліана («Анжі») – 35 та Дугласа Кости («Баварія" Мюнхен») – 30, пише ТСН.

Нагадаємо, що минулого сезону Фред провів 37 матчів у складі «гірників», в яких забив 4 м'ячі і зробив 6 асистів. Бразилець виступав за «Шахтар» з 2013 року.

Ось, як цей трансфер прокоментував генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін.

«Клуб погодив перехід Фреда в «Манчестер Юнайтед». Згідно з домовленістю ми не можемо розкрити фінансові умови. Але можу сказати одне – ми повністю задоволені умовами угоди.

Дякую Фреду за роки проведені в «Шахтарі», за трофеї і титули, які він допоміг виграти клубу. Він показав себе справжнім професіоналом і відмінною людиною. Сьогодні ми всі повинні бути раді тому, що клуб і український футбол виховали ще одного гравця світового рівня», – написав Палкін на своїй сторінці у Facebook.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ