[media=150591,150592] 

Про це повідомляється на сайті Російського центру науки і культури в Києві.

За його інформацією, живописці приїхали до міста 16 серпня, вони є учасниками міжнародного мистецького проекту «Три Софії: Софія Київська, Софія Новгородська, Софія Полоцька». У Росії у них будуть «пленери, творчі зустрічі та дискусії».

У центрі заявляють, що разом з українцями подорожують також молоді художники з Білорусі та РФ.

Повідомляється, що проект реалізується Міждержавним фондом гуманітарної співпраці країн СНД за підтримки Росспівробітництва, представництвом якого в Україні є вищезгаданий центр, Міністерства інформації Білорусі, а також Українського фонду культури, і приурочений до 1030-річчя Хрещення Русі.

«Підсумкова виставка буде розгорнута 2 вересня в Софійському соборі в Полоцьку (Білорусь – ред.) і стане одним з головних подій святкувань 1155-річчя цього древнього білоруського міста і 500-річчя білоруського друкарства», – йдеться в повідомленні.

На зустрічі з учасниками проекту, що пройшла в російському центрі в Києві, виступив його керівник Костянтин Воробйов.

«Три Софії» – частина великої міжнародної гуманітарної акції «Мінська ініціатива», в межах якої цього року вже пройшли презентації альманаху молодих поетів Росії, України й Білорусії «Terra poetica», відбулися семінари і творчі дискусії «Особливий театр для особливого глядача», що об'єднали режисерів, драматургів, педагогів і психологів з трьох країн з метою створення нових лялькових вистав для дітей, які страждають вродженими захворюваннями», – розповів він.

Російський центр науки і культури в Києві є представництвом в Україні Федерального агентства РФ у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво).

Як відомо, 12 серпня київське відділення Російського центру науки та культури заявило, що відправило близько 70 учнів українських шкіл до Москви та Санкт-Петербурга для участі у програмі «Здрастуй, Росія!».

18 серпня у Міносвіти заявили, що не мають права забороняти українським школярам їздити до країни-агресора.

Голова СБУ Василь Грицак доручив співробітникам служби розібратися із ситуацією щодо вивезення українських школярів до РФ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ