Про це пише газета Telegraph. 

За даними видання, банк Великої Британії ще в лютому 2015 року утворив спеціальну дослідницьку групу, до завдань якої входила опрацювання варіанту введення в оборот криптовалюти, прив'язаної до фунта стерлінгів. Фахівці зараз вивчають технологію електронних транзакцій, використовувану в операціях з біткоїнами і іншими криптовалютами.

За словами представника британського центробанку, очікується, що в наступному році дослідницька група представить результати роботи.

«Базова технологія представляє по-справжньому великий інтерес. Ми в Банку Англії зараз працюємо з нею», - цитує видання главу британського Центрального банку Марка Карні.

Він додав, що вже провів переговори з іншими центробанками по введенню в обіг електронної валюти, підкресливши, що «технологія блокчейн» (база даних загального користування, яка функціонує без централізованого керівництва) для операцій між центральними банками може «сприятливо позначитися на фінансовій стабільності і ефективності».

Також повідомляється, що нову криптовалюту можна буде використовувати в Центробанку, завдяки чому з'явиться можливість здійснювати такі покупки, як нерухомість або автомобіль, упродовж декількох секунд.

Як писав раніше «Вголос», у Білорусі створили власну криптовалюту, яку назвали «талер» і вже в січні планують вивести її на міжнародні біржі.

ІА "Вголос": НОВИНИ