Про підготовку відповідного документа з закликом визнати «російський» Крим і зняти санкції у раді Тоскани розповів РІА «Новости» керівник групи опозиційної проросійської партії «Ліга Півночі» в раді Тоскани Клаудіо Боргі, пише «Європейська правда».

За його словами, в даний момент він веде переговори з представниками інших партій, в тому числі, правлячої Демократичної партії, якій у регіональній раді належить переважна більшість місць (25 з 41), з пропозицією підтримати проект документа з вимогою офіційного визнання Криму частиною РФ і скасування санкцій.

«На відміну від Венето, де така резолюція вже прийнята, і Лігурії і Ломбардії, де за неї відбудеться голосування найближчим часом, у нас ситуація дещо складніша і тому наш шлях довший, але я сподіваюся, що мені вдасться переконати своїх колег з інших партій підтримати нашу резолюцію, оскільки на регіональному рівні в Тоскані добре розуміють, якої шкоди завдають санкції», — сказав Боргі.

За його словами, проект резолюції підтримують члени ради від «Ліги Півночі» і від партії «Вперед, Італія».

Відповідаючи на питання, коли може відбутися голосування по документу, Боргі сказав: «Це може відбутися 21-22 червня».

Як повідомлялося, 18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання «референдуму» в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

ІА "Вголос": НОВИНИ