Відтак керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук вимагає від міського голови Львова вже зараз надати план дій у поводженні зі сміттям після того, як відходи знову повернуться в управління містом.

«Очевидно, що за рік ніхто не встигне побудувати обіцяного сміттєпереробного заводу. Також повністю провалено реалізацію концепції роздільного сортування сміття. Тому мене, як депутата, як львів’янина, цікавить: чи не очікувати нам через рік чергового сміттєвого армегедону. Чи не доведеться в авральному порядку ухвалювати якісь рятівні рішення, збиратися на позачергові сесії, читати новини про те, як львівське сміття виловлюють по всій Україні», - йдеться у депутатському запиті Веремчука до міського голови.  

Депутат переконаний, що найкраще вирішення проблеми – це її завчасне попередження. Відтак від закликав, вже на наступному пленарному засіданні сесії ЛМР  надати повну інформацію про план дій Львова по завершенню дії Меморандуму. Розповісти, чи, можливо, ведуться перемовини з Львівською ОДА про продовження терміну документу.

«Якщо ж чиновники не завантажують собі голову таким,  необхідно вже зараз дати розпорядження профільним упралінням, департаменту напрацювати і надати для вивчення покрокові дії у поводженні з ТПВ у Львові після 30 червня 2019 року. Не хочеться вірити, що вся сміттєва стратегія міста зведеться до екскурсій львів’ян в Європу для ознайомлення з тамтешніми сміттєпереробними заводами. І ще менше хочеться, аби через рік ми почули, що у черговому сміттєвому колапсі винні львів’яни. Мовляв, не дали збудувати завод, не сортують сміття і взагалі саме містяни продукують це сміття. Натомість я дуже сподіваюся, що трагедія в Грибовичах, час, коли місто провело у завалах відходів, стали добрим уроком для влади і з нього зробили правильні висновки», – наголосив Валерій Веремчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ