З відкритих джерел відомо, що 28-річний чеченець Магомед-Амін Саітов, оголошений поліцією в розшук, є власником і співвласником ТОВ «Релакс-Компані» (широкий спектр діяльності), ТОВ «Центр сертифікації Халяль», ТОВ «Рівнеспецбудінвест». Також він один із засновників промоутерської компанії (бокс) BoomBox Promotions.

Але не менш успішний брат Магомеда – 25-річний Муса Абубакаровіч Саітов. І хоча у відкритому доступі ім'я молодої людини не фігурує в конфлікті за участю Найєма, саме Муса, за даними джерела OBOZREVATEL.UA, часто їздить на Mercedes-Benz G-Wagen АА 0095 ТТ, який, за словами депутата, підрізав його на Бессарабській площі.

Незважаючи на свій молодий вік, випускник юридичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка, бізнесмен і ресторатор числиться власником компаній, розташованих у Києві і Харкові. Також Муса є кінцевим бенефіціаром підприємства, зареєстрованого в Люксембурзі. Нижче список компаній:

- ТОВ «Інноваційні технології Арго»;

- Товариство з обмеженою відповідальністю Management technology development holding SA (Люксембург);

- банно-ресторанний комплекс «Лепота» під Києвом (відкритий в жовтні 2017 року);

- ТОВ «Протект-плюс» 37817465;

- ТОВ «Собр-компані» 39193838;

- ТОВ «Етер компані» 38899653;

- ТОВ «Флекспей» 38385133.

Також молодик  володіє нерухомістю і землею в центрі столиці. У Державному реєстрі майнових прав на нерухоме майно зазначено, що Муса володіє квартирою площею 197 м. кв. у будинку поруч з Бессарабською площею і трьома земельними ділянками загальною площею 0,149 га на вул. Кочубеївській (приватний сектор масиву Божків Яр неподалік від Байкового кладовища).

Переглядаючи сторінку юнака в соцмережі, наші журналісти виявили фото, на яких Муса зображений поруч з бізнес-центром «Міком Палац» у Києві. На юнакові надіта кобура, в якій видно пістолет. Бойовий чи травматичний – сказати складно.

За даними джерела OBOZREVATEL.UA, раніше у Муси був травматичний пістолет, який він ... загубив у столичному ресторані «Ішак».

Відзначимо, що право на травматичну зброю можуть отримати співробітники правоохоронних органів, державні службовці, військовослужбовці, співробітники суду, народні депутати України та журналісти. Чи був у Муси дозвіл на «травмат», поки не відомо.

Додамо, що в бізнес-центрі у Саітових розташовані кілька їхніх фірм, а ще Всеукраїнська громадська організація «Діаспора чеченського народу». Батько Саітова – Абубакар, зі слів джерела,постійно проживає в Женеві та є членом діаспори. Помічником же голови діаспори є Магомед Дончаєв, за даними деяких ЗМІ – брат Саітових.

Як писав «Вголос», 30 квітня в центрі Києва побили Мустафу Найєма. Інцидент трапився в результаті конфліктної ситуації на дорозі. У результаті нардепу зламали щелепу.

Поліція затримала трьох нападників. Ними виявилися: Саітов Ахмед Абубакаровіч, 14.01.1999 р.н. Саітов Магомед-Саліх Аргуевіч, 28.10.1996 р.н. Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р.н.

Як повідомили правоохоронці, слідчим відділом Шевченківського управління поліції за даним інцидентом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Нападникам на Найєма загрожує до чотирьох років в'язниці.

Одного з нападників - Магомеда Саїтова - до 30 червня взяли під цілодобовий домашній арешт.

Мустафу Найєма прооперували. Згодом його брат розповів, як нардеп почувається після операції.

У ввечері 1 травня у соцмережі також було оприлюднене повне відео побиття народного депутата Мустафи Найєма.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ