Про це Наталя Каплан заявила на своїй сторінці у Facebook 12 серпня.

«Ніч була жахлива. ... Давайте зробимо висновки. Навіть якщо ви дійсно дізналися, що Олега відпускають, не треба видавати жодної інформації, поки він не залишить Росію. Така передчасна інформація, навіть будучи правдою, може нашкодити ситуації», - зазначила вона.

Також Каплан попросила «не дзвонити матері Олега доти, поки інформація не підтверджена».

Як писав «Вголос», 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина. Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

9 серпня російський омбудсмен Тетяна Москалькова надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття. Однак, за словами адвоката заручника Кремля, насправді Сенцов виглядає ще гірше, аніж на фото, опублікованих омбудсменом Людмилою Денисовою.

ЄС закликав Росію надати належне лікування Олегу Сенцову.

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

ІА "Вголос": НОВИНИ