Про це зазначив канадський парламентар Джеймс Безан на відкритій лекції в Українському Католицькому Університеті, передає Український погляд

Україна потребує додаткової зброї, щоб протистояти російській агресії. Є чимало людей, які вважають, що надання Україні летальної зброї тільки спровокує Володимира Путіна на радикальніші дії. Утім, “не надавати зброї, – це погіршувати теперішню ситуацію”, – таку думку під час лекції у Львові висловив Джеймс Безан, один з найвпливовіших політиків-консерваторів Канади. У місто він приїхав, щоб взяти участь у Lviv Security Forum, який проходитиме 30 листопада та 1 грудня.

“Якщо Путін знатиме, що російська армія на сході України зазнає втрат, це може змусити його змінити позицію”, – додав Безан. Утім, на думку політика, Україна не зможе отримати летальну зброю, поки світова спільнота не прийме одностайного рішення щодо цього питання.

Джеймс Безан (James Bezan) – канадський парламентар українського походження, вже понад десять років представляє Консервативну партію у Палаті громад. Саме він подав на затвердження законопроект, після прийняття якого Канада офіційно визнала Голодомор – геноцидом українців.

З 2013-го року Джеймс Безан займається питаннями оборони. Кілька років був парламентським секретарем Міністерства національної оборони Канади. У час, коли Безан займав цю посаду, почалася війна на сході України. За критику дій Кремля він був внесений у список канадських політиків, яким заборонено в’їзд у Росію. З 2015-го року Джеймс Безан – Міністр оборони у тіньовому уряді Канади.

За свою діяльність нагороджений низкою відзнак, зокрема – орденом князя Ярослава Мудрого.

ІА "Вголос": НОВИНИ