Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, військова прокуратура порушила кримінальну справу за чотирма статтями щодо екс-бійців розформованої спецроти «Торнадо», які чинили опір правоохоронцям у Лук’янівському СІЗО.

Нову справу щодо «торнадівців» порушили за статтями:

129 (погроза вбивством)
189 (вимагання)
14 (готування до злочину)
294 (масові заворушення)

До того ж, за повідомленням прокуратури, у цей момент вносяться відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення злочину, передбаченого ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України.

Правоохоронці заявили, що екс-«торнадівці», погрожуючи вбити, тиснуть на іноземця та вимагають від передати їм майно чи право на майно. Також вони готують масові заворушення та закликають до цього інших ув’язнених у СІЗО.

В межах цієї справи провели обшуки в СІЗО, вилучили комп’ютерну техніку, а також заборонені предмети, в тому числі — холодну зброю та вибухові пакети.

Під час обшуків ув’язнені чинили опір правоохоронцям, погрожували вбивством, облили працівників правоохоронних органів бензином та намагались підпалити, а також кидали саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами.

Нагадаємо, що вдень 9 серпня в Києві біля Лук’янівського СІЗО близько 30-40 людей блокували вивезення з ізолятора засуджених екс-бійців спецроти «Торнадо». Під пенітенціарною установою сталися сутички знайомих та родичів «торнадівців» з силовиками.

ІА "Вголос": НОВИНИ