«Справа в тому, що обласна рада у 2010 році функціонувала за рішенням сесії, згідно з яким структура виконавчого апарату обласної ради була 89 осіб. В тій структурі діяло чотири самостійних відділи і чотири управління. Цього року рішенням сесії №19 від 4.01.11 структура обласної ради змінена і чисельність нашого апарату вже складає 71 особу», - пояснив Євген Захаревич.

За його словами, десять працівників обласної ради буде звільнено, ще дев’ятьом – запропонують інші посади.

«Обласна рада свідомо пішла на те, аби скоротити видатки на утримання апарату. Таким чином, оскільки у нас було ще декілька вакансій, нам доведеться вивільнити 10 людей. Якась частина працівників з постійних буде переведена на декретні місця», - сказав Євген Захаревич.

Він також розповів, що кількість відділів у обласній раді збільшилась від 4 до 6, а кількість управлінь зменшилась на одне. Зокрема, скорочене управління з питань забезпечення діяльності ЛОР.

«Ми зараз говоримо не про зміни керівників окремих відділів, а про зміну структури: сесією затверджена нова структура виконавчого апарату, яка не накладається на попередню», - підсумував Євген Захаревич.

За інформацією Вголосу, у рамках реструктуризації ЛОР будуть звільнені такі посадовці: начальник відділу інвестицій, економічної політики та регуляторної діяльності Ростислав Будинський (Фронт змін), начальник відділу управління комунальними підприємствами та установами Іван Стецькович (Батьківщина), радник Стецьковича Уляна Петренко (Батьківщина), начальник управління з питань соціально-економічного розвитку Володимир Тринька (Батьківщина), начальник відділу з питань регулювання земельних відносин та адміністративно-територіального устрою Микола Пшевлоцький (КУН), начальник відділу зовнішніх зв'язків та промоції регіону Тарас Возняк (Громадянська позиція), головний спеціаліст сектору контролю за виконанням документів та архівної роботи Володимир Ясінський (Наша Україна), начальник відділу з питань розвитку та планування територій Олег Байда (позапартійний).

Їх уже попередили, що за 2 місяці вони будуть звільнені.

ІА "Вголос": НОВИНИ