Знайомий Єрмака та людина з оточення Коломойського, співвласник студії «Квартал-95» Тимур Міндіч кілька разів приїжджав до Офісу Президента перед голосуванням у Раді «антиколомойського» закону про банки. В ОП кажуть, що Міндіч пропонував допомогу у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Як стверджують журналісти програми «Схеми», бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського Тимур Міндіч тричі відвідував Офіс Президента за кілька днів до голосування за так званий «антиколомойський» закон, передає Радіо Свобода.

Такі відвідини Міндічем Офісу Президента зафіксували 20, 23 та 27 березня. Журналісти "Схем" двічі говорили з ним. У першій розмові чоловік сказав, що ані з президентом, ані з Єрмаком не зустрічався, хоча й дружить з останнім.

У другій розмові Міндіч наполягав, що його візит на Банкову пов’язаний з бажанням допомогти країні в боротьбі з поширенням коронавірусу: "У мене є досвід організації доставки пакетів, продуктів і так далі. У цьому ключі".

Я крім питання допомоги й благодійності, ніякі питання не обговорював і не буду обговорювати. Ви знаєте, найголовніше, коли допомагаєш – не робити з цього піару, – так пояснив Міндіч причину того, що візити на Банкову не афішує.

З Єрмаком же Міндіч у добрих стосунках, тому пішов саме до нього: "Ми з ним (Єрмаком – 24 канал) в гарних, дружніх стосунках. Я ж не піду з цим питанням до президента. Він – голова Офісу. До нього пішов".

На запитання про ймовірне сприяння у розв'язанні питань Коломойського Міндіч відповів категоричним запереченням: "Ну це смішно. Як я міг говорити з паном Єрмаком щодо питань Ігоря Валерійовича? Не вигадуйте".

"Схеми" поговорили з Міндічем, який тричі відвідував ОП наприкінці березня

З Тімуром Міндічем я знайомий декілька років. Він за власною ініціативою, як представник бізнесу, запропонував допомогти державі в боротьбі з розповсюдженням коронавірусу, – так Андрій Єрмак відповів на запит "Схем" щодо візитів Міндіча.

Так само твердять і в пресслужбі ОП:

"Бізнесмен Тімур Міндіч відвідував Офіс Президента у зазначені дати, зустрічаючись з різними представниками Офісу.

Як бізнесмен, а не політичний чи громадський діяч, Тімур Міндіч не може бути пов'язаний з будь-якими питаннями політичного характеру, зокрема, зі згаданим законопроєктом щодо унеможливлення повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

З представниками Офісу він обговорював надання допомоги у питанні протидії поширенню коронавірусу COVID-19. Зустрічі та наради щодо цього питання відбуваються в Офісі президента на постійній основі".

Як кажуть у розслідуванні "Схеми", він є співвласником студії "Квартал-95" і "людиною з найближчого оточення Ігоря Коломойського".

Зокрема, у 2018 році "Схеми" фіксували Міндіча в офісі Коломойського в Женеві, а у 2019 – в офісі Коломойського в Ізраїлі.

Також у 2019 журналісти зняли, як Міндіч бачився із Коломойським у перший день повернення того до України після майже двох років відсутності.

30 березня 2020 року, нагадаємо, Верховна Рада прийняла "антиколомойський" законопроєкт у першому читанні ("за" проголосували 267 депутатів).

Цей крок – один із двох prior actions, які Україна мала виконати для отримання кредиту МВФ  Кредит від МВФ: чи достатньо цього, щоб врятувати економіку України (другий крок – ухвалення ринку землі, яке вже відбулося).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=fUfkNmkhz64&feature=emb_logo

ІА "Вголос": НОВИНИ