Продюсерам популярного мультсеріалу «Сімпсони» можливо доведеться прибрати персонаж Апу Нахасапімапетілона, щоб уникнути расистського скандалу.

Глядачі мультсеріалу вважають, що персонаж Апу Нахасапімапетілона створює неправдоподібний і образливий образ американських індусів, повідомляє IndieWire.

Аби вирішити проблему з персонажем продюсер Аді Шанкар у квітні оголосив конкурс на кращий сценарій. Коли ж той знайшовся, з'ясувалося, що Апу просто приберуть з шоу.

"Проблема Апу" пов'язана з тим, що персонаж є надто стереотипним і некоректним зображенням індоамериканців. У світі, де активно відбувається боротьба за рівноправність, подібним героям не місце.

"Якщо ваше шоу є культурним коментарем і ви боїтеся коментувати культуру, особливо якщо ви і самі в певною мірою причетні до неї, то ваше шоу — про боягузтво. Це не крок вперед або назад, це просто великий крок убік. Після всіх цих прекрасних сценаріїв я відчуваю, що відхід від проблеми її просто не вирішує, в той час, як сама суть творчості в тому, щоб об'єднувати нас", — прокоментував Шанкар.

Сценарій-переможець розповідав про те, як Апу з власника одного магазину перетворюється в процвітаючого бізнесмена Спрінгфілду. При цьому епізод зосереджувався не лише на Апу, а й показував інших індоамериканців у фірмовій сатиричної стилістиці "Сімпсонів", показуючи важливість відмінностей і індивідуальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ