Про це він заявив на брифінгу в парламенті, інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«Учора у Верховній Раді відбулися парламентські слухання про реалізацію антикорупційної політики в Україні. На цьому зібранні звітували посадовці: міністр юстиції, керівники НАБУ, антикорупційної прокуратури – говорили, як заведено, про здобутки, про те, що є 150 кримінальних проваджень проти високопосадовців-корупціонерів. Однак ми розуміємо, що цього недостатньо.

Зокрема, немає результатів розслідування правоохоронних органів за підсумками діяльності робочої групи, яку я очолював, з перевірки оприлюднених Держфінінспекцією фактів зловживань, притім, що робоча група загалом підтвердила, що були порушення і вони призвели до матеріальних збитків на суму 7, 5 млрд грн.

Так само немає адекватної реакції на офшорні скандали. А щоб ці факти «не заговорили», необхідно ухвалити закон про тимчасові слідчі комісії й створити в парламенті комісію, яка б з’ясовувала обставини й причетність посадовців до офшорних схем. Також важливим кроком до деофшоризації має стати ухвалення закону авторства народних депутатів від ВО «Свобода» «Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування». Повернення цих коштів дозволить підняти економіку держави», – наголосив народний депутат.

Він також зазначив: щоб ефективно запрацювали антикорупційні органи, необхідні реформи правоохоронної, судової систем і передусім – політична воля найвищого керівництва держави.

«І доки не буде політичної волі найвищого керівництва держави подолати корупцію, доти Україна топтатиметься на місці, втрачаючи шанси досягти гідного рівня життя, розвинути економіку та посісти належне місце у світовій спільноті», – наголосив націоналіст.

ІА "Вголос": НОВИНИ