Про це під час виступу на сесії обласної ради заявив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.

«Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки проігнорував рішення облради про проголошення нинішнього року Роком УПА. Не було проведено ніяких заходів щодо вивчення національно-визвольної боротьби українців у середині минулого століття. Натомість університет активно проповідує польську версію української історії і польську ідентичність. Цього року провели низку заходів щодо прославляння діяльності волинського воєводи часів Речі Посполитої Генрика Юзевського. Це той воєвода, який у 1930-х роках здійснював політику асиміляції українців, польської колонізації Волині та переслідував і саджав у тюрми українських патріотів. У що перетворився цей навчальний заклад? У носія польського світогляду та польської версії української історії?» - зазначив Олександр Пирожик.

Додамо, що окремі викладачі Східноєвропейського університету залежні від польських грантів та займаються видавництвом книг, в яких пропагується польський погляд на часи перебування України у складі Речі Посполитої у міжвоєнний період.

ІА "Вголос": НОВИНИ