Про це повідомляє Deutsche Welle.

У Берліні відбулася зустріч глав урядів п'яти земель, утворених на території колишньої Німецької Демократичної Республіки.

Прем'єр-міністр землі Саксонія-Ангальт Райнер Газелофф після зустрічі заявив, що обмежувальні заходи не дають результату, потрібен новий підхід.

За словами Газелоффа, члена партії канцлерки Ангели Меркель «Християнсько-демократичний союз», санкції мають малий вплив на такі важливі російські експортні товари як нафта і газ чи поставки автомобілів з ФРН до РФ, зате болісно б'ють по німецькому експорту аграрної продукції.

Особливої шкоди санкції завдали східнонімецьким компаніям, які мають тісні зв'язки з російськими партнерами. Голова уряду землі Мекленбург - Передня Померанія Мануела Швезіг, яка представляє соціал-демократів, також підтримала послаблення санкцій.

Газелофф зазначив, що Росія в Україні однозначно порушила норми міжнародного права, однак перспектива розв'язання кризи може бути тільки у взаємодії.

Прем'єри східнонімецьких земель планують обговорити питання пом'якшення санкцій проти Росії із майбутнім федеральним урядом ФРН.

Як писав «Вголос», у США планують карати тих, хто порушує санкції проти Росії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ