Про це пише The Daily Mail.

Дієтолог Касандра Барнс зазначила, що якщо розпочати день із сухого сніданку, тостів чи круасанів, то, скоріше за все, ваша енергія випарується вже до 11-ої години. Та ж якщо ви втомилися, то не варто налягати на каву і шоколадні батончики. Натомість, вона розповіла про шість суперпродуктів, які помагають боротися з відчуттям хронічної втоми.

Цільне зерно

Цільнозернова вівсяна каша на сніданок багата на харчові волокна, які надовше дають відчуття ситості та енергійності. А ще в ній є магній, В1 та В6.

Високопротеїнова паста (макарони)

Звичайна тарілка макаронів із борошна вищого ґатунку не забезпечить вас енергією надовго. Адже, рівень цукру в крові підніметься, а потім різко впаде, і ви відчуєте втому. Натомість спеціальна високопротеїнова паста містить протеїну вдвічі більше за звичайну, а ще вдвічі більше тих самих харчових волокон. Вони розщеплюються та вивільняють енергію значно повільніше.

«Сирий» шоколад

Після споживання звичайного шоколадного батончика підвищення рівня цукру в крові буде швидким, але нетривалим. А от смаколик, виготовлений із необсмажених какао-бобів, ще й без рафінованого цукру такого ефекту не спричинить, а додасть енергії, ще й магнієм та залізом вас заправить.

Скумбрія

Ця риба є одним із найбагатших джерел В12, що співпрацює з залізом для побудови здорових еритроцитів, які розносять кисень по вашому тілу. Також у рибі є й інші вітаміни групи В та магній, що помагають організмові видобувати енергію з їжі. Ще один бонус – Омега-3 та велика кількість протеїну.

Вода

Іноді люди почувають себе втомленими, бо вживають недостатню кількість води. Адже вона допомагає поживним речовинами та кисневі діставатися туди, де вони потрібні, відіграючи важливу роль у хімічних реакціях розщеплення молекул їжі. Дієтолог радить випивати 1,5-2 літри води на день. У цю кількість можна зарахувати супи, безкофеїнові чаї та розведені водою фруктові соки.

Морські водорості

У раціоні середньостатистичної людини, як правило, бракує йоду. Йод дуже потрібен для продукування гормонів щитоподібної залози, які відіграють важливу роль у метаболізмі та здатності організму отримувати енергію з їжі. Один із симптомів дефіциту йоду – це хронічна втома. А найкраще його джерело – це морські водорості.Важливо також розрізняти, коли ви почуваєтеся втомленим, а коли ваше тіло сигналізує про справжнє виснаження. Експерти радять придивитися до стану губ, звернути увагу на те, як вам спиться, та на яку їжу тягне.  

ІА "Вголос": НОВИНИ