Народний депутат України, член фракції БЮТ Андрій Шкіль вважає, що опозиційне об’єднання у Верховній Раді України може нараховувати 170 депутатів. «Головне, щоб нас не було менше 155», – підкреслив нардеп.

«Формат опозиційного об’єднання вимальовується. За різними прогнозами у нього увійдуть 140-170 депутатів: БЮТ, частина «Нашої України» та частина СПУ. Думаю, що 170 – занадто оптимістично, а 140 – занадто песимістично. Головне, що нас не було менше 155, щоб ми не дали зруйнувати Конституцію. Не можна дозволити Партії регіонів дати 301 голос, адже вони не зупиняться перед змінами до Конституції. Впевнений, що опозиція буде мати 155 багнетів і тенденцію до збільшення», – підкреслив А.Шкіль.

А.Шкіль повідомив, що до опозиційного об’єднання приєднається перший секретар політради СПУ Йосип Вінський. Інформацію про те, що Йосип Вікентійович збирається стати членом партії «Батьківщина», А.Шкіль вважає передчасною.

«Не я вирішую, чи приймати Вінського в лави «Батьківщини». Особисто я не бачу в цьому проблем. Але я прочитав його інтерв’ю, у якому Вінський каже, що шукає лівоцентристську силу. Ми такою не є. Хоча я проблем не бачу», – наголосив нардеп.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ