"З боку Росії відбувається абсолютно зрозумілий політичний шантаж. Росія, намагаючись зупинити Україну в її просуванні до Європи, використовує єдине, що у неї лишилося, – газовий кран", – так у вівторок, 3 січня, прокоментував кореспноденту ІА REGNUM у Львові ситуацію на газовому ринку України й Росії народний депутат України, член політради партії "Батьківщина" Андрій Шкіль.

За його словами, "такими своїми діями Росія хоче або дискредитувати Україну, або (у що сама Росія вже мало вірить) повернути Україну до російсько-білорусько-українського союзу".

"Взагалі, я проти поняття "українсько-російське протистояння". Яким чином Україна протистоїть? Немає ніякого протистояння. Є лише російська атака, і питання полягає в тому, витримає цю атаку Україна чи ні, – вважає депутат. – На жаль, за сьогоднішнього керівництва нашої держави складається враження, що Україна перетворилася на таку собі політичну грушу для биття. Я впевнений, що за іншої влади, за іншого прем’єр-міністра подібної атаки не було б. А сьогодні Росії просто гріх не скористатися ситуацією за такого слабкого прем’єр-міністра, який просто зайняв позицію відступу".

"Чому керівництво України не скористалося пропозицією Юлії Тимошенко використати її у переговорах стосовно цього питання? Я впевнений, що навіть однієї зустрічі було б достатньо для врегулювання конфлікту", – підсумував Андрій Шкіль.

Блок Юлії Тимошенко

ІА "Вголос": НОВИНИ