«Зокрема, новим законом встановлюються державні гарантії на безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України», – ідеться в тексті закону.

Авторами закону є нардепи Павло Дзюбик та Вадим Кривенко. Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, необхідність його ухвалення, зокрема, викликали заяви представників Міністерства освіти і науки України про те, що «шкільні підручники для більшості населення вже з 2015-2016 навчального року стануть платними. Те саме може стосуватися методичної літератури та посібників для педагогічних працівників».

«Проте зазначена ініціатива навряд чи сподобається батькам школярів, оскільки щороку учневі потрібно буде придбати від 12 до 16 підручників з різних предметів. Ціна одного підручника в нинішніх умовах становить від 50 до 300 гривень, а купити півтора десятка книжок зможуть далеко не всі батьки. Ця ситуація викликає соціальну напруженість серед батьківського та педагогічного загалу», – наголосили нардепи.

Автори законопроекту наголошують, що «прийняття та реалізація проекту закону дозволить зменшити соціальну напругу, сприятиме поліпшенню організації освітнього процесу та забезпеченню соціального захисту учнів шкільного віку, їх батьків та педагогічних працівників».  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ