На Львівщині школу імені Богдана Сольчаника у Старому Самборі відремонтує фірма, яка запропонувала на тендері найдорожчу пропозицію.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Капітальний ремонт приміщення закладу «Старосамбірська школа I-III ступенів ім. Героя України Богдана Сольчаника» здійснить фірма ПП «Агробуд» за 869 312 грн, при очікуваній вартості тендера 902 610, 80 грн. Замовником робіт виступив відділ освіти Старосамбірської РДА.

ГО «Громада та ініціатива», вивчивши усі обставини торгів, дійшла до висновку, що вимоги до тендерної документації складено таким чином, що перемогти може лише заздалегідь узгоджена конкретна фірма.

Такою фірмою стала ПП «Агробуд», яка, за інформацією громадських активістів, пов’язана з керівництвом Старосамбірської районної ради.

Отож, найменшу ціну на тендері запропонувала ПП «Самбірська виробничо-транспортна компанія» – 850 тис. грн., що 62 тис. грн. менше від очікуваної вартості.

Проте дивовижним чином тендерний комітет відхилив найдешевшу пропозицію учасника тендера. Якщо перевірити документи, які подала ПП «Самбірська ВТК», то розуміємо, що слово «чесний тендер» є невідомим для відділу освіти Старосамбірської РДА.

Громадські активісти зазначають, що у «протоколі засідання тендерного комітету від 13 листопада надаються причини, чому відхилено найдешевшу пропозицію:

1) не подано гарантійного листа – не правда, ПП «Самбірська ВТК» зобов’язалося виконати роботи до 31 грудня 2018 року виконати роботи; 2) не подано гарантійний лист про те, що до ціни пропозиції не включаються витрати, які учасники понесли при підготовці пропозиції та проведення процедур закупівлі – неправда, такий лист подано; 3) не подано копію витягу з ЄДРПОУ станом на 01.11.2018, натомість подано за 07.06.2018 – взагалі не зрозуміло, що це за тендерна специфікація, чому скажімо, для ще вірогіднішої перемоги конкретної фірми не вимагається ще й точна годину формування витягу?; 4) не подано копію аналогічних договорів про капітальний ремонт – неправда, аналогічні договори подані; 5) не подано оригіналу одного позитивного листа-відгука, виданого в листопаді 2018 року – Чєчєтов сказав би на це – «оцєнітє тонкость гри»: час закінчення подання пропозицій 1 листопада 2018 року, тобто один день.

Аналогічним чином відхилено пропозицію і наступного учасника тендеру – ПП «Яремій», яке запропонувало 864 000 грн.

Отож, переможцем тендеру стало ПП «Агробуд», яке запропонувало найдорожчу ціну - 869 312 грн.

Найбільший цинізм тендеру полягає у тому, що ПП «Агробуд» навіть і не брало участі у торгах. Адже початкова ціна, яку заявила компанія, не змінювалася упродовж трьох раундів».

За підсумками розслідування, ГО «Громада та ініціатива» звернеться в усі компетентні органи та до посадових осіб з проханням перевірити вказану інформацію.

Зазначимо, що Богдан Сольчаник загинув на київському Майдані від кулі снайпера 20 лютого 2014 р. Він народився 25 липня 1985 р. у м. Старий Самбір на Львівщині, навчався у Львівському та Варшавському університетах, викладав в УКУ, лауреат багатьох міжнародних стипендій, був знаним істориком та громадським діячем. Cambridge Society of Ukraine та ГО «Родина Героїв Небесної сотні» заснувала у його пам'ять тревел-гранд.

ІА "Вголос": НОВИНИ