Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

Начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна розповіла, що нині в області парк шкільний автобусів налічує 133 одиниці транспорту, однак це автобуси «минулого покоління», багато яких потребують списання. Тож наразі здали в експлуатацію перші 5 нових автобусів, до кінця місяця очікується ще 9, а до кінця 2016 року всі 34.

«Загалом в області у цьому навчальному році організованого підвезення потребує більше 10 тис. учнів, із них: 66% підвозиться шкільними автобусами, 22% – рейсовими автобусами, згідно укладених угод, 12% – найманим, орендованим транспортом», – зазначила посадовець.

Людмила Плахотна повідомила, що перші автобуси отримують саме ті райони, у яких процес оптимізації шкіл провели «найбільш ефективно».

Варто додати, що за результатами виграного підприємством тендеру на поставку шкільних автобусів перші із них відправилися саме у Волинську область.

Як писав «Вголос», на Волині влада закупить шкільні автобуси у корпорації, яка пов’язана з Президентом України Петром Порошенком.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ