Про це «Вголосу» повідомили луганчани, діти яких навчаються у СЗОШ №20.

Зокрема, на цьому тижні у школі відбулися батьківські збори, під час яких учителі заявили, що тепер діти навчатимуться за російською програмою базової загальної середньої освіти. Також вони видали батькам російські підручники в електронному вигляді.

«На батьківських зборах класний керівник нас попередив, що відтепер діти навчатимуться за російською освітньою програмою. Натомість підручників у паперовому вигляді немає. Є лише їх електронні версії», – розповіла мати школяра, який навчається у 4-му класі.

Вона також додала, що класний керівник наголосила на тому, аби діти приносили до школи ноутбуки або планшети.

«Деякі батьки поставили запитання, що робити тим, хто не має планшету або ноутбуку, і взагалі як 9-річній дитині давати до школи таку коштовну річ, на що нам відповіли – роздрукуйте підручники самостійно», – підкреслила жінка.

За підрахунками батьків, роздрукувати комплект російськомовних підручників коштуватиме понад 500 грн.

«Для мене це велика сума, бо зарплати не отримую з вересня минулого року», – додала мати.

Батьки також нарікають, що від початку нового навчального року в класі вже вп’яте змінився класний керівник, через що серед дітей погіршилася успішність.

«Класні керівники звільняються через відсутність заробітної плати, а діти просто не встигають пристосуватися до нових методів навчання», – пояснила луганчанка.

ІА "Вголос": НОВИНИ