Про це в коментарі «Вголосу» повідомила начальник ресурсного центру департаменту освіти Львівської ОДА Оксана Василишин.

За її словами, для четвертокласників надійшло 144 тис. 163 примірники, що становить 45% плану завозу, а для семикласників – 206 тис. 745 примірників (45% плану завозу).

«Друковані підручники за новою програмою навчання почали надходити до області наприкінці грудня. З того часу ми почали розподіляти підручники по районах та містах. Утім, за станом на сьогодні, ми отримали лише 45% необхідної кількості», – зазначила фахівець.

Водночас методист бібліотечного фонду навчально-методичного центру освіти Львова Ольга Гошко запевнила, що на Львів скерували 50% нових підручників.

Так, учні 4 класів уже отримали підручники з таких предметів: «Я у світі», «Математика», «Природа», «Німецька мова», «Інформатика», «Літературне читання», «Основи здоров’я», «Музичне мистецтво», «Українська мова», «Французька мова», «Англійська мова», «Літературне читання» для шкіл з російською формою навчання, «Образотворче мистецтво». Разом з цим четвертокласникам бракує підручників з трудового навчання й образотворчого мистецтва.

«За деякими предметами є підручники двох авторів. Наприклад, «Я у світі», «Математика», «Трудове навчання». Тож підручник одного автора ми отримали, а іншого – ні. Чекаємо», – пояснила фахівець.

Для учнів 7 класу надійшли «Алгебра», «Геометрія», «Фізика», «Українська мова», «Німецька мова», «Основи здоров’я», «Зарубіжна література», «Трудове навчання», «Англійська мова», «Інформатика», «Хімія», «Образотворче мистецтво», «Польська мова», «Біологія», «Всесвітня історія», «Історія України», «Українська література». Для шкіл з російською формою навчання надруковано підручники одного автора з біології, географії та основ здоров’я.

Водночас фахівці наголошують на запасному варіанті – електронних підручниках, які можна скачати з репозитарію навчального контенту.

Як писав «Вголос», шкільні підручники будуть безкоштовними для всіх учнів.

ІА "Вголос": НОВИНИ