Про це інформує прес-служба ГО «Розвиток громади».

Неабияку активність і творчість проявили школи Львова. За неповний тиждень надійшли відеоролики зі зверненням дітей англійською мовою майже від усіх шкіл міста. Також львівські школярі передали в управління освіти понад 200 одиниць вишивки. Додамо, що вишивка надходила поштою й зі шкіл області. Однак її було дещо менше.

Усі отримані відеозвернення разом із вишивкою та офіційним листом від ЛОДА відправили в дипломатичні представництва України в Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Єгипті, Ізраїлі,  Ірландії, Японії, Іспанії, Італії, Китаї, Канаді, Кіпрі, Латвії,  Литві, Молдові, Мальті, Монако, Нідерландах, Німеччині,  Швеції, Норвегії, Новій Зеландії, Польщі, Португалії,  Румунії, Словаччині, Швейцарії, США, Туреччині, Угорщині,    Фінляндії, Франції, Хорватії, Чеській Республіці.

Ще до 19 травня – цьогорічного Дня вишиванки  почали надходити відповіді. Нідерланди, Туреччина, Китайська Народна Республіка та інші майже відразу надіслали листи з повідомленням про святкування Дня української вишиванки в себе.

Нагадаємо, збір вишивки та відеозвернень пройшли в рамках Фестивалю вишиванки, який ініціювала ГО «Розвиток Громади». Ідея звернення до міжнародної спільноти належить департаменту культури ЛОДА. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ