В Одесі в суботу, 27 квітня, відтворили останні години життя Ісуса Христа. Масштабна реконструкція охопила всю головну вулицю міста Дерибасівську, її учасниками стали понад 400 волонтерів і тисячі глядачів. Про це розповідає ТСН.

Войовничі крики та брязкіт зброї. Римські легіонери на чолі з центуріоном вишиковуються черепахою та закликають глядачів до середньовічного міста. На вулиці +22 °С, а вони в кольчужних обладунках і металевих шоломах. Усі деталі костюмів точні копії того часу. «На мені лорика-гаматі, кольчуга клепати-перетин як захист. На мені два римські пояси — з мечем Гладіус, тип «помпей», кістяна рукоять», — розказує один учасник дійства.

Реконструкторам довелося конвоювати Христа до місця страти. Але передувала цьому зрада в Гетсиманському саду. Після цього Ісуса повели на суд до Понтія Пілата, а згодом натовп вимагав його розіп'яти. Легіонери вдягли йому на голову терновий вінок, а на плечі звалили важкий хрест.

Півторагодинну виставу встигли побачити тисячі людей, котрі пройшли умовний шлях від вироку до страти разом із Спасителем. Організатори сподіваються, що це допомогло їм збагнути суть одного з найбільших християнських свят.

Як повідомляв «Вголос», Петро Порошенко з родиною відвідав Великоднє богослужіння.

ІА "Вголос": НОВИНИ