Про це заявив радник начальника ГУ Нацполіції Одещини Руслан Форостяк.

«Змушений прокоментувати чутки, які більше є схожими на істерики, навколо ситуації пов'язаної з резонансною подією в слідчому ізоляторі тимчасового утримання, що нещодавно відбулася в Одесі. Ніби зараз там «беспредельний шмон» та «ломают людей», грубо порушуючи права та свободи громадян, що утримуються», - пише посадовець у соцмережі.

За його словами, «після будь якої, навіть незначної НП у подібних закладах «шмони» – це звичайне явище, коли знищуються всякі «канатні дороги», вилучаються мобільні телефони, засоби зв'язку та заборонені речі».

«А взагалі, це ще з радянських часів є ганебною практикою, коли заарештованих намагаються тримати в полі колективної відповідальності за допомогою всяких «смотрящих», які через ймовірні репресії саме самі й не є зацікавленими у порушеннях, що підривають авторитет керівництва закладу або створюють будь-який резонанс», – каже радник глави поліції Одещини.

Також він зазначає, що діяльність ізолятора є зоною відповідальності Державної пенітенціарної служби у складі Мін’юсту, а вже розслідуванням злочинів чи можливих правопорушень займається поліція:

«До слова, саме нещодавно у МВС створено окреме управління, що опікується правами людини та їхнім дотриманням».

Як уже писав Вголос, в Одесі арештований розчленував працівницю СІЗО. Згодом поліція опублікувала відео з місця кривавого вбивства. Нещодавно з'явилася інформація, що після трагедії в ізоляторі почали катувати утримуваних.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ