[media=145803,145804,145805,145806,145807] 

Агентство Reuters показало порожні полиці у супермаркетах столиці Венесуели Каракасі – так виглядає зубожіння у цій південноамериканській країні, – пише ТСН.

Через кризу у соціалістичній Венесуелі діє надзвичайний стан в економіці. Президент країни Ніколас Мадуро звинувачує в проблемах опозицію та підприємців.

Зазначимо, що у країні гострий дефіцит харчів та товарів першої необхідності. Через це влада навіть радить місцевим жителям розводити на балконах кроликів та їсти. Гострий дефіцит товарів у країні пов'язаний з економічною кризою та інфляцією, що почалися через падіння цін на нафту та конфлікти між виконавчою та законодавчою гілками влади.

Нещодавно через нестачу продуктів харчування солдат Національної гвардії застрелив 18-річну вагітну жінку. Це сталось під час суперечки у черзі за дефіцитною свининою, яка є традиційною стравою на новорічному столі венесуельців.

Венесуела перебуває на межі повного дефолту. Тільки в грудні 2017 року споживчі ціни у Венесуелі зросли на 85%, рівень накопиченої за рік інфляції становить 2616%.

Як писав «Вголос», для боротьби із кризою у Венесуелі планують випустити першу партію своєї криптовалюти. Кожен Petro буде мати вартість бареля венесуельської нафти.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ