Про це пише ukr.media.

Ось 11 найбільш небезпечних медикаментів у світі. Подумайте двічі, перш ніж їх вживати!

Бензодіазепіни

До препаратів цього класу належить діазепам. Психоактивні речовини в його складі мають снодійний, протитривожний, седативний, заспокійливий, протисудорожний ефект.

У медицині за допомогою бензодіазепінів лікують епілепсію, безсоння, тривожні розлади, спазми в м'язах і т. д.

У препаратів цього класу є досить незвичайні побічні ефекти: ейфорія, розлади самосприйняття, агресія, поява психозу і психопатії, особливо у залежних людей.

Щеплення від вірусу папіломи людини (ВПЛ)

За словами експертів, ця вакцина здатна запобігти раку шийки матки, піхви і вульви у жінок, раку пеніса у чоловіків, раку ануса і раку рота і глотки у жінок і у чоловіків.

Але у неї є і мінуси. Мільйони батьків подали до суду на виробників вакцини - побічні ефекти від прийому препарату виявилися занадто сильними: деякі підлітки, які отримали вакцину, пережили анафілактичний шок і навіть впали в кому.

Хіміотерапія

Хіміотерапія вважається чи не єдиним порятунком від раку. Однак давно відомо, що такий метод лікування повністю руйнує імунну систему людини, організм хворого втрачає здатність чинити опір хворобам і вірусам.

Доведено, що до 50% пацієнтів помирають саме від наслідків хіміотерапії, а не від раку. Експерти продовжують вивчати альтернативні варіанти лікування раку.

Ротавірусна вакцина «РотаТек»

Ця вакцина покликана захистити немовлят від важкої діареї. Тим, хто погоджується на вакцинацію малюка, слід знати про грозний побічний ефект «РотаТек» - інвагінації. Це серйозний кишковий розлад, різновид кишкової непрохідності.

Окрім живих ротавірусних бактерій, вакцина містить в собі високотоксичний полісорбат 80, а також ембріональну бичачу сироватку і так званий цирковірус свиней. Останній характеризується відставанням у рості і розвитку, ураженням шкіри, розвитком респіраторного синдрому.

Антидепресанти

Вони ніби-то нормалізують хімічний дисбаланс у головному мозку, через що виникає депресія. Подібне лікування, як і раніше, викликає багато питань і дискусій. По-перше, немає ніяких доказів безпеки або ефективності антидепресантів.

По-друге, багато вчених і медичні експерти все ще сумніваються в тому, що причиною депресії є саме хімічний дисбаланс. Для деяких людей прийом цих ліків закінчився самогубством.

Вакцина КПК (кір, паротит, краснуха)

Цю вакцину звинувачують у розвитку аутизму та інших розладів центральної нервової системи у немовлят. Вона також призводить до таких тяжких побічних ефектів, як судоми, запаморочення, висока температура, кропив'янка.

Преднізолон або кортизон

Преднізолон використовується при сильних запаленнях, м'язових спазмах (наприклад, бронхів та ін) і т. д.

Преднізолон збільшує рівень цукру в крові у пацієнтів, які страждають на цукровий діабет, сприяє ожирінню, порушує мінеральний обмін (виводить з організму калій). Останнє призводить до міокардії і ризику виникнення інфаркту.

Преднізолон виводить з організму кальцій, як наслідок кістки стають крихкими і можуть зламатися від легкого удару. Надлишок препарату в організмі викликає серйозні набряки, шлунково-кишкові розлади з утворенням виразок, різку зміну настрою – від ейфорії до безсоння.

Кетамін

Кетамін використовується у хірургії якості наркозу, він чинить знеболювальну і снодійну дію. Його прийом супроводжується галюцинаціями, психоделічним ефектом «відділення від тіла», «розширенням свідомості».

Відчуття схожі на ті, що відчувають наркомани, що вживають марихуану, опій, алкоголь, окис азоту. Ефект від прийому кетаміну триває до 1,5 години.

Вакцина від поліомієліту

Особливо небезпечною є неякісна вакцина від поліомієліту. Після такого щеплення з кабінету педіатра батьки виносять малюків на руках – у тих з'являється сильний біль у нозі, їм стає важко на неї наступати.

Саме така реакція проявилася у дітей на вакцину АКДП індійського виробництва, яку заборонили і повністю вилучили.

Вакцина проти грипу

Парадоксально, але у людей, які щороку роблять щеплення від грипу, спостерігається значне зниження імунітету. Імунітет через таку «допомогу» розслабляється і втрачає здатність боротися з вірусами.

Після вакцинації не виключені серйозні алергічні реакції - напад бронхіальної астми, набряк Квінке та анафілактичний шок.

Амфетамін

Спочатку його використовували для лікування гіперактивності, різних порушень уваги, депресії. Із часом стало ясно - препарат дуже шкідливий, його випуск слід обмежити.

Амфетамін «розганяє» нервову систему, стимулює майже всі відділи в головному мозку. При цьому у людини підвищується увага, зникає почуття втоми, невпевненість в собі, зникає апетит, виникає тривале безсоння.

ІА "Вголос": НОВИНИ