Шість років тому - 17 липня 2014 року - на сході України бойовики РФ збили літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

Унаслідок катастрофи загинули 298 осіб – усі пасажири й весь екіпаж.

Президент Володимир Зеленський заявив, що від початку розслідування цієї трагедії Україна показала себе як надійний міжнародний партнер, зацікавлений у правді.

За його словами, кримінальний процес проти можливих винуватців злочину, що розпочався в Нідерландах 9 березня цього року обіцяє стати одним з найбільших у світовій практиці за останні десятиліття, адже, крім усього іншого, до нього прикута значна увага.

«Ніщо не поверне втрачених життів і не втамує горя рідних і близьких, чиї батьки, діти, друзі загинули в катастрофі. Але справедливість має восторжествувати. В ім'я миру та пам'яті всіх загиблих», - підсумував глава держави.

Як писав «Вголос»:

  • У справі про катастрофу малазійського Boeing 777, що у 2014 році був збитий бойовиками над Донбасом, з’явився свідок запуску ракети, яка у підсумку стала причиною падіння літака.
  • Кабінет міністрів Нідерландів прийняв рішення подати позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через збиття літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ