«Ми дуже неприємно здивовані заявою радника з національної безпеки прем'єр-міністра Сербії Івіци Тончева про те, що знятий прихованою камерою сюжет за участю Дачича спрямований на дискредитацію держави», — наголошується в повідомленні PR-служби шоу «Місія нездійсненна».

Як стверджується, автори телепроекту, який виходить в ефір вже сім років, не ставили собі за мету з когось глузувати і, тим більше, погіршувати імідж держави.

PR-служба пообіцяла дотриматися заборони на демонстрацію скандального сюжету в телеефірі, хоча і вважає таке рішення помилкою. Відтепер автори шоу планують зайнятися «журналістськими розслідуваннями, які стосуватимуться корупції, злочинності і зловживання владою з боку державних чиновників». За оцінкою авторів шоу, саме незаконна діяльність шкодить іміджу держави.

Інцидент за участю прем'єра стався кілька днів тому. Дачич з групою супроводу прийшов до телестудії на чергове інтерв'ю, не знаючи, що воно організовано в рамках шоу «Місія нездійсненна». Питання політику задавала псевдо-телеведуча, колишня фотомодель журналу Playboy, на якій не виявилося нижньої білизни. За реакцією прем'єра на провокаційну поведінку співрозмовниці стежила прихована камера.

Анонс телешоу був розміщений на порталі Youtube у вівторок і з тих пір набрав близько трьох мільйонів переглядів.

Провокація викликала різку критику Незалежної асоціації журналістів Сербії і профспілки поліцейських. Тончев повідомив журналістам, що прем'єр розпорядився провести розслідування і виявити осіб, відповідальних за створення «незручної ситуації».

Джерело: РИА Новости

ІА "Вголос": НОВИНИ