«Гра забувається, а рахунок залишається. Емоції не найкращий помічник у вирішенні будь-якого питання, але все-таки давайте дивитися правді в очі. Після провального виступу на чемпіонаті Європи у Франції, вчорашній підсумковий результат – це не фіаско і не невезіння. Це реальність , яку нам всім треба прийняти. Це об'єктивність і сукупність усього того, що відбуватиметься в нашій країні в цілому і в футболі зокрема. І для того, щоб знайти шляхи виходу з цієї ситуації, ми, в першу чергу, повинні усвідомити і прийняти, що на сьогоднішній момент збірна України не входить до числа найсильніших футбольних команд Європи і не гідна бути представлена на світовій першості в 2018 році.

Необхідно повністю переглянути методи підготовки молодих футболістів і якісно поліпшити навчально-тренувальні бази, створювати нові можливості для залучення молодих хлопців у футбольні секції по всій країні, де вони будуть тренуватися і грати на ігрових майданчиках і стадіонах з якісними футбольними полями.

Залучати іноземних дитячих фахівців або відправляти наших дитячих тренерів на стажування в кращі футбольні академії по всій Європі і світу. Створити всі необхідні умови для роботи цих залучених фахівців або наших тренерів, які пройшли стажування. Отримати підтримку держави і не вимагати блискавичного результату – його відразу не буде!

Але він обов'язково буде через 5-7 років. Але хіба в нашій країні вміють працювати на перспективу? Хіба в нашій країні можливо вкладати кошти і чекати 5-7 років? Хіба в нашій країні готові терпіти і виношувати довгострокові проекти?

Ми звикли жити сьогоднішнім днем і зовсім не хочемо думати про майбутнє. Якщо залишити все як є і нічого не робити далі, то буде ще гірше.

На тлі всього вище викладеного, можу сказати тільки спасибі тренерському штабу збірної і гравцям, що дарували нам надію на вихід у плей-офф до останнього туру групового етапу», – написав Шовковський.

Нагадаємо, що національна збірна України програла в заключному матчі відбору на ЧС-2018 Хорватії і попрощалася з надіями зіграти на чемпіонаті світу в Росії.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ