З такою заявою він виступив у вівторок на слуханнях Гельсінської комісії в Конгресі США у якості голови ОБСЄ в 2016 році, передає «Укрінформ».

"Зараз ми обговорюємо наступний крок. За послідовністю Мінської угоди, наступне, що має бути зроблено зараз – це домовленість про нове виборче законодавство, яке організовуватиме вибори на сході України", - наголосив Штайнмайєр.

На його переконання, це дозволить створити "нову легітимність" на Донбасі. Він також зазначив, що досі в цьому питанні існують великі прогалини, які треба долати.

Тим не менше, діючий голова ОБСЄ засудив порушення з боку Росії міжнародного права, принципів та зобов'язань ОБСЄ в рамках агресії проти України.

У цьому зв'язку він повторив, що результат Мінських угод все ще далекий від досконалості, тому належить ще багато чого зробити.

"Але я залишаюсь упевненим, що Мінські домовленості – це найкращий шанс для нас покінчити з цим конфліктом", - підкреслив Штайнмайєр.

Як повідомлялося, представники німецького бундестагу, що перебували у Києві з офіційним візитом, вважають, що Україна має ухвалити законодавство, яке дозволило би провести вибори на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ