[media=148796,148797,148798] 

Тропічний шторм «Нейт» вбив щонайменше 20 людей у Коста-Риці, Нікарагуа та Гондурасі на своєму шляху в напрямку США, – пише ВВС Україна.

Шторм приніс зливи, зсуви ґрунту та повені, які заблокували дороги, зруйнували мости та пошкодили будинки. У Коста-Риці близько 400 тисяч людей залишаються без води, тисячі ночують у притулках.

Тут внаслідок шторму загинуло щонайменше шестеро осіб, ще 11 стихія вбила по дорозі на північ до Нікарагуа.

Троє людей загинули в Гондурасі, ще кілька зникли безвісти. Близько 5 тисяч людей ночують в притулках у Коста-Риці, бо їхні будинки зруйнувала стихія.

У Коста-Риці призупинили рух потягів, у четвер також скасували сотні авіарейсів. Понад десяток національних парків, які користуються популярністю серед туристів, закрили як запобіжний захід. Шторм також сильно пошкодив інфраструктуру Нікарагуа.

Синоптики прогнозують, що «Нейт» сильнішатиме та отримає статус урагану першої категорії поки досягне південного узбережжя США у неділю.

Нафтові компанії, які працюють у Мексиканській затоці, заявили, що евакуюють працівників з нафтових платформ, які знаходяться на прогнозованому шляху руху шторму.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ